Κοτόπουλο κρασάτο 3

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
zoigr79
zoigr79 @ZoiM
Λάρισα,Ελλάδα

Μπούτια κοτόπουλου στη χύτρα ταχύτητας με κρασί, μουστάρδα, καρότο και μυρωδικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
4 μερίδες
  1. 1 κρεμμύδι λευκό κομμένο σε ροδέλες
  2. 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  3. 200 ml λευκό κρασί ξηρό
  4. 1 λεμόνι στυμμένο
  5. 100 ml ελαιόλαδο
  6. 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα διαλυμμένη σε 100 ml νερό
  7. 4 κλωνάρια θυμάρι
  8. 1/2 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  9. 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  10. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  11. φρεσκοτριμμένο πιπέρι (περίπου 15 γύρες με το μύλο)
  12. 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας και ζεσταίνουμε.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου να πάρουν λίγο χρώμα.  Βάζουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε.  Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

  3. 3

    Ρίχνουμε τη διαλυμμένη σε νερό μουστάρδα, το στυμμένο λεμόνι, τα καρότα, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

  4. 4

    Κλείνουμε τη χύτρα και μόλις αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μισή ώρα.

  5. 5

    Αφού κρυώσει η χύτρα, ανοίγουμε και ξαναβράζουμε προσθέτοντας το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

zoigr79
zoigr79 @ZoiM
στις
Λάρισα,Ελλάδα