Κοτόπουλο κρασάτο 3
Μπούτια κοτόπουλου στη χύτρα ταχύτητας με κρασί, μουστάρδα, καρότο και μυρωδικά.
Υλικά
-
1 κρεμμύδι λευκό κομμένο σε ροδέλες
-
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
200 ml λευκό κρασί ξηρό
-
1 λεμόνι στυμμένο
-
100 ml ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα διαλυμμένη σε 100 ml νερό
-
4 κλωνάρια θυμάρι
-
1/2 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
-
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
-
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι (περίπου 15 γύρες με το μύλο)
-
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι στη χύτρα ταχύτητας και ζεσταίνουμε.
-
2
Τσιγαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου να πάρουν λίγο χρώμα. Βάζουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
-
3
Ρίχνουμε τη διαλυμμένη σε νερό μουστάρδα, το στυμμένο λεμόνι, τα καρότα, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
-
4
Κλείνουμε τη χύτρα και μόλις αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μισή ώρα.
-
5
Αφού κρυώσει η χύτρα, ανοίγουμε και ξαναβράζουμε προσθέτοντας το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια