Κοτόπουλο λαδορίγανη
Πολύ λίγα υλικά, τρελά νόστιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μετά από καμία ώρα το κοτόπουλο θα πρέπει να λιώνει.
Υλικά
-
Λίγο μαϊντανό
-
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
2-3 σκ. σκόρδο
-
2-3 φιλέτα κοτόπουλο κομματάκια
-
λάδι (ελαιόλαδο)
-
αρκετή ρίγανη
-
πιπεριά κόκκινη κομματάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζω στην κατσαρόλα πρώτα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και εν συνεχεία το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
-
2
Του προσθέτω μουστάρδα, πιπεριά, ρίγανη, νερό (3) ποτήρια και αλατοπίπερο.
-
3
Κλείνω την κατσαρόλα χαμηλώνοντας τη φωτιά. Όταν έχουν περάσει 20 λεπτά χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και όταν έχουν περάσει 45 λεπτά (από την αρχή του βρασίματος) τη χαμηλώνω ακόμα περισσότερο και το αφήνω για ένα τέταρτο ακόμα. Ουσιαστικά, σιγοψήνεται (σε μεσαία ως χαμηλή φωτιά) για μια ώρα, μέχρι να ρουφήξει όλα τα υγρά το κοτόπουλο και να γίνει μαλακό και εύγευστο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)