Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι
Η δική μου παραλλαγή μιας συνταγής του Άκη Πετρετζίκη...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες ή μπουκίτσες. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
-
3
Προσθέτουμε το ρύζι, τη δάφνη, το ξύσμα, το κάρι και το βούτυρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
-
4
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
-
5
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το καπάκι.
-
6
Μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, να γίνει το ρύζι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια