κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
AndieRo
AndieRo @andiero12

Η δική μου παραλλαγή μιας συνταγής του Άκη Πετρετζίκη...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-3 άτομα
  1. 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  2. χυμό και ξυσμα από ένα λεμόνι
  3. 1 φυλλο δάφνης
  4. 2 κ.σ. βούτυρο
  5. 1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλο
  6. 200 γρ ρύζι για πιλάφι
  7. νερό (διπλάσια ποσότητα από το ρύζι μετρώντας το με το ίδιο φλιτζάνι)
  8. αλάτι
  9. λίγο κάρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες ή μπουκίτσες. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το ρύζι, τη δάφνη, το ξύσμα, το κάρι και το βούτυρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

  4. 4

    Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

  5. 5

    Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε το καπάκι.

  6. 6

    Μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, να γίνει το ρύζι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

AndieRo
AndieRo @andiero12
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα