Κοτόπουλο λεμονάτο
Κλασική συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Στίβουμε τα λεμόνια και βάζουμε στις 2 λεμονόκουπες αλατοπίπερο και τρίβουμε με αυτές το κοτόπουλο.
-
2
Κόβουμε το σκορδάκι σε κομμάτια, τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κοτόπουλο και χώνουμε μέσα το σκόρδο.
-
3
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
-
4
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του ενός λεμονιού, το κρασί και την μουστάρδα, περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40' οπότε κι έχει πιει σχεδόν όλα τα υγρά του.
-
5
Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού που μας έχει περισσέψει.
-
6
Εγώ συνήθως το συνοδεύω με ρυζάκι το οποίο περιχύνω με την σαλτσούλα που έχει μείνει.
Σχόλια (20)