Κοτόπουλο Μανιάτικο
Κοτόπουλο με κομμάτια πιπεριάς, κρεμμυδιού και μουστάρδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δοσολογία μουστάρδας, αλατιού και πιπεριού μπορει να μεταβληθεί, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επίσης για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε και ένα φύλλο δάφνης μαζί με το λευκό κρασί,αφήνοντάς το να πάρει μία βράση πριν ρίξετε την μουστάρδα.Επίσης, όλοι εκείνοι που αγαπούν τις γλυκιές γεύσεις, μπορούν να προσθέσουν ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μαζί με τη μουστάρδα. Σερβιρεται με ψητά ζυμαράκια, πιλάφι, πατάτες ή πουρέ ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε!Ελπίζω να σας αρέσει, περιμένω τα σχόλια σας!!!
Υλικά
-
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλου
-
2 πράσινες πιπεριές
-
1 κρεμμύδι ή 2 μικρά κρεμμύδια
-
1/2 ποτήρι λευκό κρασι
-
2-3 κουταλάκια του γλυκου μουστάρδα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1/2 φλυτζάνι λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρα κομμάτια.
-
2
Κόβουμε τις πιπεριες σε 8 μεγάλα κομμάτια την κάθεμια.
-
3
Κόβουμε το μεγάλο κρεμμύδι στα 4 ή τα 2 μικρά κρεμμύδια στα 2 το καθένα (κατα προτίμηση αφαιρόντας τα εσωτερικα πολυ μικρα κομμάτια του κρεμυδιού).
-
4
Βράζουμε καλά το κοτόπουλο, τις πιπεριες και τα κρεμμύδια με το αλάτι, ενώ κρατάμε λίγο (περιπου 3 κουτ.της σουπας) από το ζωμό μετά το τέλος του βρασμού!
-
5
Σε ενα τηγάνι αφήνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μεχρι το κοτοπουλο να ροδίσει.
-
6
Σβήνουμε με το λευκό κρασι ενω προσθέτουμε και το πιπέρι.
-
7
Στο ζωμό απο τον βρασμό που έχουμε κρατήσει, διαλύουμε τη μουστάρδα και την προσθέτουμε στο τηγάνι
-
8
Αφηνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα και ειναι έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια