Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρυ
Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με κάρυ, γιαούρτι και πιπεριές!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τέλειο φαγητό, ειδικά για καλεσμένους! Ενυπωσιάζει πάντα! Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι στο οποίο έχετε βάλει και κρεμμύδι καραμελωμένο. Αν σας αρέσει η έντονη γεύση προσθέστε στην συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. Όταν προσθέτετε το μείγμα γιαουρτιού, τραβήξτε λίγο ζουμάκι πρώτα από την κατσαρόλα, ενώστε το και μετά χύστε το μέσαώστε να μην σβολιάσει. Μην το αφήσετε να βράσει μετά για πολύ ώρα.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο ολόκληρο σε μερίδες ή στήθος σε κομμάτια
-
3 πολύχρωμες πιπεριές
-
μανιτάρια χοντροκομμένα
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
-
κάσιους άψητα
-
1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-
κάρυ (2-3 κουτ. σούπας)
-
αλάτι, πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ροδοκοκκινίζουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
-
2
Στο ίδιο λάδι αφού προσθέσουμε το κάρυ, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια (τα οποία απλά τα σκουπίζουμε, δεν τα πλένουμε).
-
3
Έπειτα, προσθέτουμε τα κάσιους για λίγο και μετά το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι.
-
5
Αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το γιαούρτι στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά το κορν φλάουρ, βάζουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα.
Σχόλια (130)