Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα 2
Ένα γρήγορο και πολύ γευστικό φαγητό για τους λάτρεις του γλυκόξινου... Συνοδεύεται με ρυζάκι ή πουρέ πατάτας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν βάζουμε πράσινη πιπεριά για να μην πικρισει η σάλτσα μας.Αν δουμε ότι εχει πολυ νερό η κατσαρόλα μας αφου εχουμε ρίξει το μέλι και το ξύδι, αφήνουμε λιγο ακόμα πάνω στο μάτι την κατσαρόλα μας με ανοιχτό καπάκι ώσπου να δέσει η σαλτσούλα μας!Καλή όρεξη!!!
Υλικά
-
500-600 γρ κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιτσες
-
λίγο λάδι
-
1 μεγαλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 καρότο ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. μέλι
-
1/3 φλ. ξύδι μπαλσαμικο
-
λίγο νεράκι
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το λαδάκι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
-
2
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο, ώσπου να διαφανίσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το σκόρδο.
-
3
Ανακατεύουμε 2 λεπτά και ρίχνουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε λιγο νεράκι, ίσα ίσα για να μην στεγνώσει ώσπου να βράσει το κοτοπουλο μισή ωρα, και το αλατοπίπερο.
-
4
Χαμηλώνουμε λιγο τη φωτιά και αφήνουμε μισάνοιχτη την κατσαρόλα μας ώσπου να φύγουν τα πολλα ζουμιά.
-
5
Τέλος, αναμειγνύουμε το ξύδι και το μέλι σε ενα ποτηράκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας 5-10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητο μας. Τα τελευταία λεπτά που θα βάλουμε το ξύδι και το μέλι αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)