Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα 2

Marki
Marki @cook_8505486

Ένα γρήγορο και πολύ γευστικό φαγητό για τους λάτρεις του γλυκόξινου... Συνοδεύεται με ρυζάκι ή πουρέ πατάτας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βάζουμε πράσινη πιπεριά για να μην πικρισει η σάλτσα μας.Αν δουμε ότι εχει πολυ νερό η κατσαρόλα μας αφου εχουμε ρίξει το μέλι και το ξύδι, αφήνουμε λιγο ακόμα πάνω στο μάτι την κατσαρόλα μας με ανοιχτό καπάκι ώσπου να δέσει η σαλτσούλα μας!Καλή όρεξη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6 πιάτα
  1. 500-600 γρ κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιτσες
  2. λίγο λάδι
  3. 1 μεγαλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, κίτρινη. Οχι πράσινη!) χοντροκομμένες
  6. 1 καρότο ψιλοκομμένο
  7. 1 κ.σ. μέλι
  8. 1/3 φλ. ξύδι μπαλσαμικο
  9. λίγο νεράκι
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το λαδάκι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

  2. 2

    Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο, ώσπου να διαφανίσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το σκόρδο.

  3. 3

    Ανακατεύουμε 2 λεπτά και ρίχνουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε λιγο νεράκι, ίσα ίσα για να μην στεγνώσει ώσπου να βράσει το κοτοπουλο μισή ωρα, και το αλατοπίπερο.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε λιγο τη φωτιά και αφήνουμε μισάνοιχτη την κατσαρόλα μας ώσπου να φύγουν τα πολλα ζουμιά.

  5. 5

    Τέλος, αναμειγνύουμε το ξύδι και το μέλι σε ενα ποτηράκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας 5-10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητο μας. Τα τελευταία λεπτά που θα βάλουμε το ξύδι και το μέλι αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Marki
Marki @cook_8505486
στις