Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πιάτο αυτό μπορεί τέλεια να συνοδευτεί με ρύζι μπασμάτι.
Υλικά
-
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
-
3 πιπεριές πολύχρωμες
-
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
-
0.5 φλυτζάνι πετιμέζι
-
1/4 φλιτζανιού μπαλσάμικο
-
αλάτι, λίγο πιπέρι
-
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-
χυμό από μισό λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ μπωλ προσθέτουμε τις πιπεριές τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, το μπαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλλα. Στο μείγμα αυτό μαρινάρουμε τα φιλέτα μας και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
-
2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και ψήνουμε το κοτόπουλο και το σβήνουμε προσθέτοντας το μισό μείγμα που το είχαμε μαρινάρει καθώς και το πετιμέζι.
Σχόλια (5)