Κοτόπουλο με κάρυ
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο πιο μικρές μπουκίτσες έχω κόψει το κοτόπουλο, τόσο πιο γρήγορα βράζει. Η ποσότητα κάρυ εξαρτάται από το πόσο καυτερό το θέλετε. Για τα παραπάνω υλικά 1 κοφτό κουτ. γλυκού αρκεί για να δώσει γέυση και άρωμα.
Υλικά
-
2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
-
2 κρεμμύδια ξερά (μικρά)
-
1 ντομάτα
-
1/2 πιπεριά κόκκινη
-
1/2 πιπεριά πράσινη
-
1 κουτ. σούπας pummaro
-
κάρυ (με το μάτι)
-
αλάτι - πιπέρι (ομοίως)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβω το κοτοπουλάκι σε μπουκίτσες, και το σωτάρω σε ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια τα οποία έχω κόψει σε ο,τι μέγεθος προτιμώ.
-
2
Προσθέτω πιπεριές σε λωρίδες ή κυβάκια (αν θέλω βάζω και κίτρινες ή πορτοκαλί, όπως επίσης και μανιτάρια).
-
3
Όταν ροδίσει προσθέτω νερό όσο χρειάζεται για να μην κολλήσει, αλατοπίπερο, το pummaro και την ντομάτα την οποία έχω πολτοποιήσει στο μούλτι. Προσοχή, όχι πολύ νερό γιατί θα βγάλει και η ντομάτα και θέλω να δέσει η σάλτσα.
-
4
Το αφήνω να βράσει για 20' περίπου σε μέτρια φωτιά με κλειστή κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτω την κρέμα γάλακτος με το κάρυ και ανακατεύω μέχρι να γίνει όλο ομοιόμορφο πορτοκαλί. Το αφήνω για αλλά 10\' και αν χρειαστεί ανοίγω την κατσαρόλα για να εξατμιστεί το περιττό νερό.
-
5
Το σερβίρω με ρύζι basmati στο οποίο αν θέλω προσθέτω σόγια sauce.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)