Κοτόπουλο με καρότα στη γάστρα

@123abc
@123abc @cook_8512036

Είναι μία πολύ απλή συνταγή, με τη χρήση ενός μόνον σκεύους, εύκολη και γρήγορη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν υπάρχει φόβος να στεγνώσει το κοτόπουλο, ακόμη κι αν ψήσετε παραπάνω, αφού ψήνεται στα υγρά της γάστρας.Συνοδεύεται πολύ ωραία με πιλάφι ή πουρέ πατάτας, περιχυμένο με το ζουμάκι της γάστρας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 - 6 μερίδες
  1. 4 φιλέτα από στήθος ή/και μπούτι κοτόπουλου
  2. 10 μεγάλα καρότα
  3. 2 ώριμες τομάτες
  4. 200 γρ. κεφαλοτύρι σε μεγάλα κομμάτια
  5. λάδι
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το κοτόπουλο.

  2. 2

    Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα καρότα.

  3. 3

    Πλένουμε και κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τις τομάτες.

  4. 4

    Κόβουμε το κεφαλοτύρι σε μεγάλα κομμάτια.

  5. 5

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά στη γάστρα, ραντίζουμε με λίγο λάδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα με τα χέρια.

  6. 6

    Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 - 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα τουλάχιστον ή και περισσότερο, αναλόγως του πόσο μαλακά θέλετε τα καρότα.

Αντιδράσεις

Από

@123abc
@123abc @cook_8512036
στις