Κοτόπουλο με κρεμμυδόσουπα
Όταν μου την είπαν, είπα ότι θα είναι χάλια. Όποτε την έχω κάνει δεν έχει μείνει ούτε κοκαλάκι και όλοι ρωτάνε τη συνταγή!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καρρυ αν μας αρέσει ή λίγο έτοιμο μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ. Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι το οποίο αφού βράσουμε κανονικά μπορούμε να ρίξουμε στο ραψί με την σαλτσα (αφού έχουμε σερβίρει το κοτόπουλο και έχει μέινει σάλτσα στο ταψί) για να πάρει μια τέλεια γεύση. Μαζι με μια πράσινη σαλάτα είναι ένα τέλιο πλήρες γεύμα ακόμα και για επίσημο τραπέζι.
Υλικά
-
4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
-
1 lt χυμό ροδάκινο (χυμό όχι νέκταρ)
-
1 φακελάκι κρεμυδόσουπα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τον χυμό με την κρεμμυδόσουπα (δεν προσθέτουμε αλάτι, η κρεμμυδόσουπα έχει ήδη απο μόνη της).
-
2
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα μπούτια (αν θέλουμε τα κόβουμε στα 2) και περιχύνουμε με το μίγμα.
-
3
Ψήνουμε για περίπου 60' στους 220° γυρνώντας το κοτόπουλο για να ροδίσει και απο τις δύο πλευρές. Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο βγάζουμε λίγο απο το ζουμάκι και το ανακατεύουμε με λίγο baking powder ή αλευράκι για να δέσει η σάλτσα και το ξαναρίχνουμε στο ταψί.
Σχόλια (13)