Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα
Πεντανόστιμο και εύκολο κοτόπουλο που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα.Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πηχτή,τέλεια σάλτσα για βουτιές με ψωμί. Και το κοτόπουλολουκούμι.Η αρχική συνταγή είχε κρεμμυδάκια στιφάδου αντί για κανονικά σε φέτες, εγώ όμως δεν τα πολυσυμπαθώ. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
1 κοτόπουλο σε μερίδες
-
2-3 κρεμμύδια σε φέτες
-
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
-
2 σκέλ. σκόρδο ολόκληρες
-
2 φλυτζ. μπύρα
-
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
-
4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρω το κοτόπουλο σε λίγο λάδι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτω τα κρεμμύδια και το σκόρδο,αλατοπιπερώνω και ρίχνω τη δάφνη.
-
2
Σβήνω με την μπύρα και χαμηλώνω τη φωτιά για να μην ξεχειλίσει.
-
3
Προσθέτω και τη μουστάρδα και σιγοβράζω για 1 ώρα περίπου να μαλακώσει το κοτόπουλο.
-
4
Λίγο πριν γίνει το φαγητό, σωτάρω χωριστά τα μανιτάρια και τα προσθέτω στο κοτόπουλο.
-
5
Παίρνω λίγο από το ζουμί του φαγητού και διαλύω το τυρί κρέμα. Το βάζω και αυτό και αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις να δέσει.
Σχόλια (7)