Κοτόπουλο με κρούστα από αμύγδαλα
Γίνεται κοτόπουλο παναρισμένο και τραγανό χωρίς ίχνος φρυγανιάς; Γίνεται! Δεν έχετε δοκιμάσει πιο νόστιμο, γρήγορο και πιο ενδιαφέρον κοτόπουλο με ομολογουμένως πολύ υγιεινά υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
1. Εγώ πρόσθεσα σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα από τα μπαχαρικά γιατί μας αρέσουν πολύ.2. Πρόσθεσα και λίγο θυμάρι και του πήγαινε πολύ. Δοκιμάστε το και προκαλέστε τους δικούς σας να μαντέψουν από τι αποτελείται η κρούστα. Η έκφραση στο πρόσωπο τους μόλις τους αποκαλύψετε είναι όλα τα λεφτά!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθω τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
-
2
Τοποθετώ τη σκόνη αμυγδάλου σε μπωλ και προσθέτω όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύω.
-
3
Τοποθετώ 3 μπωλ στη σειρά1. αλεύρι, 2. μίγμα αυγού, 3. σκόνη αμυγδάλου με μπαχαρικά.
-
4
Βουτάω από όλες τις πλευρές τα κομματάκια του κοτόπουλου ξεκινώντας από το αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στο μπολ με τη σκόνη αμυγδάλου.
-
5
Τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω αρχικά στους 180 βαθμούς για να ψηθεί το κοτόπουλο και λίγο πριν το τέλος στους 200 για να γίνει πιο τραγανό. Στα μέσα του ψησίματος γυρίζω το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά. Στο δικό μου φούρνο πήρε συνολικά 45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια