κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με λεμόνι (Pollo al limone)
meloula
meloula @cook_8456933
,Κύπρος

Ψητό κοτόπουλο με λεμόνι, σκόρδο και μυρωδικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για θυμάρι και ρίγανη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο αρωματικό θέλουμε, όπως δενδρολίβανο, δυόσμο, μέντα, φασκόμηλο. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, γιατί το κοτόπουλο βγάζει πολλά ζουμιά και δεν καίγεται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 1 μεγάλο λεμόνι
  2. 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  3. 1 κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό
  4. 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  5. 1 κουταλιά σούπας θυμάρι
  6. 1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
  7. 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα αρωματικά, και τρίβουμε μ' αυτό το μίγμα το κοτόπουλο, εσωτερικά και εξωτερικά.

  3. 3

    Πλένουμε πολύ καλά το λεμόνι, και με ένα πηρούνι, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.

  4. 4

    Το τοποθετούμε ολόκληρο στην κοιλιά του κοτόπουλου.

  5. 5

    Αλείφουμε ένα ταψάκι με το ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο.

  6. 6

    Ψήνουμε, χωρίς να προσθέσουμε νερό, για μία ώρα σε μέτριο φούρνο.

  7. 7

    Κάθε ένα τέταρτο, γυρίζουμε το κοτόπουλο, και το περιχύνουμε με τους χυμούς του ταψιού.

  8. 8

    Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή άσπρο ρύζι και μια πλούσια πράσινη σαλάτα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

ΑΛΙΝΑ
ΑΛΙΝΑ @cook_8452217
Μπράβο, πολύ ωραία συνταγή για κάτι διαφορετικό στο φούρνο, με μόνη διαφορά ότι καθώς το έψηνα δεν χρειάστηκε να το γυρίσω κάθε ένα τέταρτο παρά μονάχα στη μία ώρα και βέβαια ψήθηκε κοντά στις 2 ώρες στους 200.

Από

meloula
meloula @cook_8456933
στις
,Κύπρος