Κοτόπουλο με λεμόνι (Pollo al limone)
Ψητό κοτόπουλο με λεμόνι, σκόρδο και μυρωδικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για θυμάρι και ρίγανη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο αρωματικό θέλουμε, όπως δενδρολίβανο, δυόσμο, μέντα, φασκόμηλο. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, γιατί το κοτόπουλο βγάζει πολλά ζουμιά και δεν καίγεται.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
-
2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα αρωματικά, και τρίβουμε μ' αυτό το μίγμα το κοτόπουλο, εσωτερικά και εξωτερικά.
-
3
Πλένουμε πολύ καλά το λεμόνι, και με ένα πηρούνι, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
-
4
Το τοποθετούμε ολόκληρο στην κοιλιά του κοτόπουλου.
-
5
Αλείφουμε ένα ταψάκι με το ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο.
-
6
Ψήνουμε, χωρίς να προσθέσουμε νερό, για μία ώρα σε μέτριο φούρνο.
-
7
Κάθε ένα τέταρτο, γυρίζουμε το κοτόπουλο, και το περιχύνουμε με τους χυμούς του ταψιού.
-
8
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή άσπρο ρύζι και μια πλούσια πράσινη σαλάτα!
Σχόλια (9)