Κοτόπουλο με μανιτάρια 2
Υλικά
-
4 στηθη κοτοπουλου
-
1 φυλλο δαφνης
-
1 καροτο κομμενο σε φετες
-
1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο σε φετες
-
ξυσμα απο λεμονι
-
χυμο απο ενα λεμονι
-
αλατι, πιπερι
-
175 γρ μανιταρια κομμενα σε φεττες
-
25 γρ βουτυρο
-
25 γρ αλευρι
-
125 γρ τυρι τσεταρ (cheddar cheese)
-
2 κουταλιες φρυγανιά απο παξιμαδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζετε το κοτοπουλο σε τηγανι με την δαφνη το καροτο το ξυσμα λεμονιου αλατι και το πιπερι και το ψήνετε για 15 με 20 λεπτα.
-
2
Σωταρετε τα μανιταρια μεσα στο βουτυρο ριχνετε μετα το χυμο λεμονιου και το αλευρι σιγα σιγα και ανακατευετε μεχρι που να γινει μια ομοιομορφη σαλτσα.
-
3
Βαζετε και το κοτοπουλο και το σιγοψηνετε για ακομα 3 λεπτα, τα βγαζετε ολα και τα βαζετε σε ενα ταψι.
-
4
Ριχνετε απο πανω τη φρυγανιά και το τυρι και ψήνετε στο φουρνο μεχρι να ροδοκοκκινισει απο πανω και να κανει σαν κρουστα.
-
5
Σερβιρετε με χορτα βραστα η με πατατα πουρέ.
Σχόλια