Κοτόπουλο με μπαμιέδες
Μια ακομή συνταγή με μπαμιέδες από την Κρητή, απλά εμπλουτισμένη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Απαραίτητο συνοδευτικό φρεσκοψημένο τραγανό φωμάκι και ένα γενναίο κομμάτι φέτα. Καλή όρεξη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα φαρδύ τηγάνι τοποθετούμε τις μπάμιες με λίγο λάδι και αλάτι και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ξύδι.
-
2
Σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ως να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσουν οι μπάμιες μας να ψήνονται (αυτό βοηθάει να μην έχουν τα αντιαισθητικά σαλάκια). Φυλάμε τις μπάμιες στην άκρη.
-
3
Σε φαρδιά κατσαρόλα στιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο χορντοκομμένο.
-
4
Προσθέτουμε τα κοπανάκια και σωτάρουμε καλά ως να ροδίσουν.
-
5
Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
-
6
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και τον ψήνουμε για λίγο στον πάτο της κατσαρόλας (με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η γεύση του).
-
7
Προσθέτουμε τις μπάμιες, τον σπιτικό πελτέ (ή έτοιμη σάλτσα αν δεν έχουμε) και διορθώνουμε στην γεύση (αλάτι πιπέρι).
-
8
Προσθέτουμε αρκετό ζεστό νεράκι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά, ως να μείνει το φαγάκι μας με την σάλτσούλα του.
Σχόλια (2)