syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
Thessaloniki, Greece

Με τραγανή πετσούλα, λιώνουν στο στόμα!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

105 Minutes
3-4 άτομα
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 250 γραμμάρια μανιτάρια champignon
  3. 1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
  4. 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  5. Ρίγανη ή θυμάρι
  6. Αλάτι
  7. Υλικά (για άλειμμα κοτόπουλου)
  8. 1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
  9. 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  10. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  11. 50 ml ζωμός κοτόπουλου ή 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικά)*
  12. Πάπρικα γλυκιά
  13. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε και βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα.

  2. 2

    Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το νερό.

  3. 3

    Έπειτα, σ' ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και αλείφουμε με αυτό τα μπούτια.

  4. 4

    Τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες, προσθέτουμε τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με θυμάρι ή ρίγανη και ψήνουμε στους 200-220ο C για 80'-90'.

  5. 5

    Μετά από 30', γυρνάμε τα μπούτια (η πέτσα να είναι στις πατάτες) και στα τελευταία 20'-30', τα ξαναγυρνάμε και αφήνουμε τη γάστρα χωρίς καπάκι για πιο τραγανό αποτέλεσμα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
Παρα πολυ νοστιμα εγιναν.Τα εψησα 90 λεπτα με καπάκι και 15 χωρις.

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα