Κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα
Με τραγανή πετσούλα, λιώνουν στο στόμα!!!
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
250 γραμμάρια μανιτάρια champignon
-
1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
-
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
-
Ρίγανη ή θυμάρι
-
Αλάτι
-
Υλικά (για άλειμμα κοτόπουλου)
-
1 κουτ. γλυκού κέτσαπ
-
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
50 ml ζωμός κοτόπουλου ή 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικά)*
-
Πάπρικα γλυκιά
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε και βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα.
-
2
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το νερό.
-
3
Έπειτα, σ' ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και αλείφουμε με αυτό τα μπούτια.
-
4
Τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες, προσθέτουμε τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με θυμάρι ή ρίγανη και ψήνουμε στους 200-220ο C για 80'-90'.
-
5
Μετά από 30', γυρνάμε τα μπούτια (η πέτσα να είναι στις πατάτες) και στα τελευταία 20'-30', τα ξαναγυρνάμε και αφήνουμε τη γάστρα χωρίς καπάκι για πιο τραγανό αποτέλεσμα!
Σχόλια (2)