κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με πιλάφι από την Κρήτη
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1/2 κιλό ρύζι
  2. αλάτι
  3. 3 κουταλιές στακοβούτυρο ή κανονικό βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό και στην την πρώτη βράση το ξαφρίζουμε.

  2. 2

    Όταν ψηθεί το βάζουμε σε μια πιατέλα.

  3. 3

    Μετράμε το ζουμί και συμπληρώνουμε νερό ώστε να είναι 8 ποτήρια συνολικά.

  4. 4

    Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και λίγο αλάτι.

  5. 5

    Βράζουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και σβήνουμε τη φωτιά πριν πιεί τελείως το ζουμί του.

  6. 6

    Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και, αν διαθέτουμε περιχύνουμε το πιλάφι με στακοβούτυρο ή κανονικό βούτυρο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φόύρνο για 5 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

ΒΟΥΛΑ ΜΑΚΡΑΚΗ
ΒΟΥΛΑ ΜΑΚΡΑΚΗ @cook_17525014
Τρομερό και Κρητικό.....υπέροχη συνταγή και τώρα αυτό μαγειρεύω....

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις