Κοτόπουλο με πλιγούρι
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγάκι αυτό έχει απίστευτη νοστιμιά. Αν βέβαια καταφέρετε να το φτιάξετε με αλανιάρικο πτηνό ή με κάποιο βιολογικής εκτροφής, η γεύση θα απογειωθεί!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο.
-
2
Αφού βράσει, το ξεκοκαλίζουμε, σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.
-
3
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πλιγούρι και 4 με 5 ποτήρια από τον ζωμό του κοτόπουλου, βάζουμε το αλατάκι και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλά φωτιά.
-
4
Όταν έχει μαλακώσει το πλιγούρι (θέλει γύρω στα 20 λεπτά) προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο, ανακατεύουμε, κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί κανένα τέταρτο.
-
5
Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια (8)