Κοτόπουλο με πορτοκάλι 2
Μπουκιές κοτόπουλου μεσα σε χυλωμένη σάλτσα πορτοκαλιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρασί εκτός απο σανκρία θα μπορούσε να είναι και οποιοδήποτε άλλο κόκκινο κρασί, φτάνει μόνο να είναι γλυκό.
Υλικά
-
2 φιλέτα κοτόπουλο
-
2 νεροπότηρα φρέσκο χυμό πορτοκάλιου
-
1 νεροπότηρο κρασί σανκρία
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
10-15 μπίλιες μπαχάρι
-
Αλάτι
-
Λάδι
-
2 σκελίδες πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του πορτοκαλιού.
-
2
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατέβουμε μέχρι να γίνει άσπρο.
-
3
Προσθέτουμε το κράσι και περιμένουμε να πάρει μια βράση.
-
4
Ρίχνουμε τον χυμό, το μπαχάρι, το αλάτι και τις σκελίδες πορτοκαλιού.
-
5
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και περιμένουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να χυλώσει η σάλτα.
-
6
Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές.
Σχόλια (9)