κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι
annakonda
annakonda @cook_8449177
,

Πολύ εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή με μια νότα εξωτισμού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε περισσότερο χυμό, ανάλογα με το πόσο αραιή θέλετε τη σάλτσα. Ιδανικό είναι να καραμελώσουν τα μπουτάκια. Το τέλειο συνοδευτικό - μετά από διάφορους πειραματισμούς - είναι το ημιάγριο ρύζι. Μπορείτε να πασπαλίσετε το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
2 άτομα
  1. Μπουτάκια κοτόπουλου (μια συσκευασία έχει συνήθως 5)
  2. Το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
  3. 1 πορτοκάλι σε ροδέλες (μια για κάθε πιάτο)
  4. 1 μεγάλη κ.σ. μέλι
  5. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  7. 1 καρφάκι γαρύφαλλο
  8. 1 μπαχάρι
  9. μερικούς κόκκους ροζ πιπέρι
  10. αλάτι
  11. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  3. 3

    Στραγγίζουμε το λάδι και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι και τα μπαχαρικά.

  4. 4

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπουτάκια και να πήξει λίγο η σάλτσα.

  5. 5

    Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε στη σάλτσα και τις ροδέλες του πορτοκαλιού να μαλακώσουν και να καραμελώσουν

  6. 6

    Τα σερβίρουμε ζεστά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (99)

spesy28
spesy28 @cook_8453428
ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ!!!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΓΕΥΣΗΣ!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Από

annakonda
annakonda @cook_8449177
στις
,