Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μέλι
Πολύ εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή με μια νότα εξωτισμού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε περισσότερο χυμό, ανάλογα με το πόσο αραιή θέλετε τη σάλτσα. Ιδανικό είναι να καραμελώσουν τα μπουτάκια. Το τέλειο συνοδευτικό - μετά από διάφορους πειραματισμούς - είναι το ημιάγριο ρύζι. Μπορείτε να πασπαλίσετε το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή όρεξη!
Υλικά
-
Μπουτάκια κοτόπουλου (μια συσκευασία έχει συνήθως 5)
-
Το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
-
1 πορτοκάλι σε ροδέλες (μια για κάθε πιάτο)
-
1 μεγάλη κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
-
1 καρφάκι γαρύφαλλο
-
1 μπαχάρι
-
μερικούς κόκκους ροζ πιπέρι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-
3
Στραγγίζουμε το λάδι και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι και τα μπαχαρικά.
-
4
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπουτάκια και να πήξει λίγο η σάλτσα.
-
5
Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε στη σάλτσα και τις ροδέλες του πορτοκαλιού να μαλακώσουν και να καραμελώσουν
-
6
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Σχόλια (99)