Κοτόπουλο με πορτοκάλι και μουστάρδα φούρνου
Μια απλή συνταγή για κοτόπουλο φούρνου, η γεύση του όμως θα σας απογειώσει!!
Υλικά
-
1 κοτόπουλο ολόκληρο
-
πατάτες
-
ελαιόλαδο
-
χυμό από 2 πορτοκάλια
-
αλάτι
-
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
-
2
Ανακατεύουμε αλάτι και μείγμα μπαχαρικών και περνάμε το κοτόπουλο εσωτερικά και εξωτερικά.
-
3
Αλείφουμε το κοτόπουλο (μέσα-έξω) με μπόλικη μουστάρδα.
-
4
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
-
5
Τις βάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε αλάτι, μπαχαρικά, μουστάρδα, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
6
Προσθέτουμε το κοτόπουλο.
-
7
Ρίχνουμε απο πάνω τον χυμό πορτοκάλι και λίγο λάδι ακόμα.
-
8
Στριφογυρίζουμε το ταψί για να πάει ο χυμός παντού.
-
9
Ψήνουμε αρχικά στους 250 στον αέρα πάνω κάτω αντίσταση, για 15 λεπτά.
-
10
Γυρίζουμε πλευρά στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε τις πατάτες, συνεχίζουμε ψήσιμο άλλα 15 λεπτά στους 250.
-
11
Χαμηλώνουμε θερμοκρασία στους 150 και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
-
12
Κατα διαστήματα ανακατεύουμε τις πατάτες και γυρίζουμε το κοτόπουλο.
Σχόλια (14)
εγω χωριζω το κοτοπουλο στη μεση και προσθετω και καρυ
ακομη το καλυπτω με φετες πορτοκαλιου!!!
δοκιμασε το κι ετσι και θα με θυμιθεις!!!