Κοτόπουλο με πράσο και τυρί κρέμα
Πολύ νόστιμο φαγητό φούρνου που σίγουρα θα ξετρελάνει τους πάντες!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε σπιτικό ζωμό αντί κύβου. Αν δεν τρώτε το πράσο μην τρομάζετε!! Ούτε που το καταλαβαίνετε!! Θα εντυπωσιάσετε!
Υλικά
-
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
-
3 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
λίγο σέλινο ψιλικομμένο
-
1 συσκευασία τυρί κρέμα
-
λίγη φρυγανιά τριμμένη
-
150 γρ. παρμεζάνα ή άλλο σκληρό πικάντικο τυρί
-
1 κύβο κοτόπουλου ή σπιτικό ζωμό
-
αλάτι - πιπέρι - ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Αφού μαραθούν, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε ώσπου να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τον ζωμό ή τον κύβο διαλυμένο σε 1/5 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
2
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε να πάει παντού και μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκέυος. Πασπαλίζουμε απο πάνω με λίγη φρυγανιά τριμμένη και πάνω απο την φρυγανιά ρίχνουμε την παρμεζάνα.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λειώσει το τυρί και το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Σχόλια (11)