Κοτόπουλο με προσούτο και γεμιστό με τυριά
Εύκολο, γευστικό και με ωραία παρουσίαση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το προσούτο και η κάπαρη ειναι αρκετά αλμυρά γιαυτο προσέξτε να μην ρίξετε πολύ αλάτι στο κοτόπουλο.
Υλικά
-
4 φιλέτα απο στήθος κοτόπουλου
-
4 φέτες προσούτο
-
200 γρ. μανούρι
-
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
-
12 ντοματίνια
-
1 κουτ. σούπας κάππαρη
-
1 κουτ. του γλυκού ξερό βασιλικό
-
1 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
-
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
ελαιόλαδο για το ψήσιμο
-
ρόκα για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατα μήκος απο το πλάι χωρίς να τα χωρίσετε και ανοίγετε το καθένα σε ένα μεγαλύτερο φιλέτο
-
2
Το αλατοπιπερώνετε πολτοποιείτε το μανούρι με ένα πιρούνι και το ανακατεύτε με την γραβιέρα
-
3
Μοιράζετε το μείγμα στα φιλέτα, τα διπλώνετε στη μέση και τυλίγετε κάθε φιλέτο με μία φέτα προσούτο, μπορείτε να χρησιμοποήστε και οδοντογλυφίδες για πιο εύκολο τύλιγμα
-
4
Τα βάζετε στο ταψί μαζι με τα ντοματίνια ολόκληρα
-
5
Ανακατεύτε το ελαιόλαδο μαζί με τη μουστάρδα, την κάππαρη και το βασιλικό
-
6
Περιχύνετε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο και τα ντοματίνια
-
7
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά
Σχόλια