Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά
Εύκολο και ελαφρύ διαιτητικό φαγητό. Είναι ωραίο για πιάτο της τελευταίας στιγμής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται πολύ ωραία με πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί. Καλή όρεξη.
Υλικά
-
500 γρ στήθος κοτόπουλο
-
1 πιπεριά πράσινη
-
1 πιπεριά κόκκινη
-
1/4 λάχανο
-
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
-
2 φλυτζάνια του καφέ λάδι
-
1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
-
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Basmati
-
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό βρασμένο
-
1 κ.σ. κοφτό αλάτι
-
λίγο πιπέρι
-
κάρυ κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια (περίπου 2 εκ.), τις πιπεριές, το λάχανο και το κρεμμύδι (δεν το λιώνουμε στο μούλτι).
-
2
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το 1ο φλυτζάνι λάδι και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε ώσπου να ασπρίσει.
-
3
Μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομένα λαχανικά και τα αφήνουμε 10 λεπτά να πάρουν όλα μαζί μια βράση και να μαλακώσουν.
-
4
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
-
5
Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε λίγο το ρύζι να ξανθύνει με το 2ο φλυτζάνι λάδι (το ανακατεύουμε συνέχεια για να μη καεί) και ρίχνουμε όλα τα υλικά (το κοτόπουλο με τα λαχανικά), τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βρασμένο νερό, το χυμό πορτοκαλιού, την φλούδα πορτοκαλιού καθώς το αλατοπίπερο και το κάρυ.
-
6
Σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
Σχόλια (8)