κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με ρύζι
mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Κοτόπουλο με ρύζι πεντανόστιμο και λατρεμένο από ενός έως πέντε ετών.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά προτίμηση κάντε το σε πυρέξ γιατί κρατάει περισσότερη υγρασία... Καλή όρεξη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

98 Minutes
6 μερίδες
  1. 1 Κοτόπουλο (κομμένο μερίδες)
  2. 2 ποτήρια ρύζι γλασέ
  3. 2 λεμόνια
  4. χυμό λεμονιού συμπυκνωμένο
  5. 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  6. άλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε στους 180 για μια ώρα στην αντίσταση με δυο ποτήρια νερό. Για λίγα λεπτά στο τέλος αν δεν έχει κοκκινήσει το γυρίζουμε στο γκριλ.

  2. 2

    Μετά προσθέτουμε τα δύο ποτήρια ρύζι (καλά πλυμμένο), 5 ποτήρια νερό, το κρασί, το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι μέχρι το ζουμί να το δοκιμάσουμε και να είναι αλμυρό όσο θέλουμε να γίνει το ρύζι μας.

  3. 3

    Το ψήνουμε για άλλη μία ώρα σε μέγιστη θερμοκρασία 150 βαθμούς για τραβήξει το νερό το ρύζι και να μην εξατμιστεί... πάντα στην αντίσταση.

  4. 4

    Μόλις τελειώσουν τα υγρά το βγάζετε να κρυώσει για να μην λασπώσει το ρύζι.

  5. 5

    Όταν κρυώσει λίγο προσθέτετε λίγο ακόμη κρασί και το τσακίζετε οικογενειακώς με τις ευχές μου....)

Αντιδράσεις

Σχόλια (35)

mama
mama @cook_8448928
Σήμερα το έκανα ξανά αλλά με την μόνη διαφορά ότι έβαλα χυλοπίτες αντί για ρύζι...στο παρελθόν το έχω κάνει και με κριθαράκι...και οι 3 εκδοχές μας άρεσαν πολύ...Σε περίπτωση που τα κάνετε με κάτι άλλο εκτός απο ρύζι προσέξτε η ποσότητα του νερού να αντιστoιχεί σε αυτό που βάλατε...;)

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα