kudos
kudos @cook_8477775

Μία εύκολη συνταγή για κοτόπουλο σε συνδυασμό με ένα από τα ωραιότερα και πιο μοσχομυριστά φρούτα του καλοκαιριού! Μια συνταγή που εμπνεύστηκα διαβάζοντας για την παραδοσιακή αμερικάνικη κουζίνα του νότου. Το ροδάκινο με μακρινή καταγωγή την Κίνα, το έφερε προς τα μέρη μας ο Μ. Αλέξανδρος. Aν ψάχνετε μια διαφορετική και light συνταγή δοκιμάστε το.

Recipe by kudos

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4-6 άτομα
  1. 700-800 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μέτρια κομμάτια (4 φιλέτα)
  2. 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1/2-1 σκελίδα σκόρδο
  4. 3 μεγάλα ροδάκινα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  5. 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  6. 1 κ.γ. κάπαρη
  7. χυμό 1/2 λεμονιού
  8. 1/2 ποτήρι νερό
  9. 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένο φρέσκο
  10. 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  11. 1 φύλλο δάφνης
  12. 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  13. αλάτι
  14. Για τη μαρινάτα
  15. 2 κ.σ. ξύδι
  16. 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  17. 1 κ.γ. μέλι
  18. 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  19. 1/2-1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

  2. 2

    Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.

  3. 3

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.

  4. 4

    Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο με 1/2-1 σκελίδα σκόρδο. Όταν το σκόρδο αρχίσει να μυρίζει το αφαιρούμε. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά. Τα βγάζουμε σε πιάτο.

  5. 5

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τα ροδάκινα, τα υπόλοιπα συστατικά και τη μαρινάτα.

  6. 6

    Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  7. 7

    Αν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού. Συνοδεύουμε με ρύζι, τηγανητές πατάτες ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

icook
icook @cook_8495679
Τέλειο, τα ροδάκινα κάνουν μια πλούσια υπέροχη σάλτσα. Θα γίνεται εξίσου καλό και με άλλα κρέατα.

Από

kudos
kudos @cook_8477775
στις