κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με σαφράν, αμύγδαλα και σταφίδες

Κοτόπουλο με σαφράν, αμύγδαλα και σταφίδες

tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232

Απίστευτα γευστικό και υγιεινό φαγάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγο κουκουνάρι καθώς και να σβήσουμε το φαγητό μας με λίγο λευκό κρασι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  4. 50 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
  5. 100 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
  6. 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  7. 100 γρ. αμύγδαλα άσπρα
  8. 6-7 στιμόνες κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  9. μαϊντανό
  10. ελαιόλαδο
  11. αλάτι
  12. μαύρο και ροζ πιπέρι
  13. 2 φλ. του τσαγιού άγριο ρύζι
  14. 6 φλ. του τσαγιού νερό
  15. 1 κύβο κοτόπουλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκίτσες.

  2. 2

    Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε λίγο νερο για περίπου μισή ώρα.

  3. 3

    Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι, το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο και να πάρει χρώμα το κρεμμύδι.

  4. 4

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ρύζι, το νερό και τον κύβο), μαζί με λίγο νεράκι και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μείνουν με πολύ λίγα υγρά.

  5. 5

    Σε κια κατσαρόλα βάζουμε τα 2 φλ. ρύζι με τα 6 φλ. νερό και τον κύβο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

  6. 6

    Μόλις το ρύζι είναι έτιμο ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το κοτόπουλο.

  7. 7

    Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Από

tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232
στις