Κοτόπουλο με σάλτσα μπύρας
Εύκολο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνδυάζεται υπέροχα με πουρέ πατάτας ή ρύζι. http//oisuntagestismamas.blogspot.gr/
Υλικά
-
1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
-
1 κουτάκι μπύρα (330ml)
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 έως 1 ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
-
αλατοπίπερο
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
-
2
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν, για 4-5 λεπτά.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπίρα ρίχνοντας τη σιγά σιγά διότι φουσκώνει με την υψηλή θερμοκρασία. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για 25-30 λεπτά.
-
4
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και «δένουμε» τη σάλτσα με μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ.
-
5
Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα.
Σχόλια (10)