Κοτόπουλο με σύκα και αμύγδαλα
Μια άλλη εκδοχή για φιλετάκι κοτόπουλο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ιδανικά συνοδέψτε το κοτόπουλο με πουρέ πατάτας ή ρυζάκι. Η συνταγή προέρχεται από την ιστοσελίδα των κοτόπουλων Νιτσιάκος.
Υλικά
-
650-800 γρ φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο (μία συσκευασία)
-
100 γρ. αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
-
100 γρ. αμύγδαλα άσπρα κομμένα και καβουρδισμένα
-
1/4 ματσάκι δεντρολίβανο σε φυλλαράκια ψιλοκομμένο (εγώ χρησιμοποίησα 1 κ.γ ξερό ψιλοκομμένο)
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
15 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
-
30 ml ελαιόλαδο
-
100 ml κρασί λευκό
-
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμμένο σε μία κούπα ζεστό νερό
-
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
-
2
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2΄.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε με τον ζωμό και βράζουμε για 10΄ μειώνοντας λίγο την ένταση της θερμοκρασίας.
-
4
Προσθέτουμε τα σύκα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10΄.
-
5
Ρίχνουμε το ξύδι, το δεντρολίβανο και τον μαϊντανό και στο τέλος δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ (αφού έχουμε σβήσει το μάτι της κουζίνας).
-
6
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε στο σερβίρισμα με τα αμύγδαλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια