Κοτόπουλο με σος γιαουρτιού συνοδευμένο με κρέπες

klairaki87
klairaki87 @cook_8515032
Αγρίνιο

Λίγα μυστικά ακόμα

tipsΓια να ψηθούν οι κρέπες να υπάρχει λίγη ποσότητα λαδιού ή μαργαρίνης στο τηγάνι. Περιχύσετε τις κρέπες με τη σως! Εννοείτε ότι τα πιάτα αυτά τρώγονται και ξεχωριστά!

https://mamandgo.blogspot.gr/2018/01/blog-post_45.html

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
2 ατομα
  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  2. 2 φιλέτα κοτόπουλο
  3. 300 γρ. γιαούρτι
  4. 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  5. χυμό από 1 λεμόνι
  6. 1/2 ποτ. κρασί λευκό
  7. ελαιόλαδο
  8. 1 κ.σ. κάρυ
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
  12. 1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
  13. 1 φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  14. λίγο ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές
  15. αλάτι
  16. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  17. 5 φέτες ζαμπόν
  18. 5 φέτες τυρί
  19. σως (ότι μείνει από του κοτόπουλου)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε αρχικά σε δυνατή και μετά σε χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό και περιμένουμε να ελαττωθούν τα υγρά στο ελάχιστο(εγώ πρόσθεσα και 3 ποτήρια νερό και το άφησα να "σωθεί" τελείως γιατί είναι κοτόπουλο και θέλει καλό μαγείρεμα).

  4. 4

    Μετά, κατεβάζουμε το κοτόπουλο από την φωτιά και περιμένουμε λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.

  5. 5

    Για την σος, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Μόλις πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού προσθέτουμε τη σάλτσα με το γιαούρτι, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.

  7. 7

    Κρατήστε λίγη σως για τις κρέπες

  8. 8

    Για τις κρέπες, σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό.

  9. 9

    Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

  10. 10

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού.

  11. 11

    Κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώσπου το μείγμα να παει παντού στο τηγάνι.

  12. 12

    Αφήνουμε λίγο να ψηθεί και γυρίζουμε και από την άλλη μεριά.

  13. 13

    Τοποθετούμε τη μια κρέπα πάνω στην άλλη μέχρι να γίνουν όλες.

  14. 14

    Καλη σας ορεξη!!

Αντιδράσεις

Από

klairaki87
klairaki87 @cook_8515032
στις
Αγρίνιο
http://mamandgo.blogspot.gr/?m=1
Δες περισσότερα