Κοτόπουλο με σουμπρέμ μουστάρδας του Άκη
Άλλη μια συνταγή του αγαπητού Άκη Πετρετζίκη, λίγο μπελαλίδικη αλλά πολύ νόστιμη! Γιατί η gourmet μαγειρκή θέλει κόπο και τρόπο! και γιατί πως να το κάνουμε... τελικά είμαστε γεννημένοι για την μεγάλη ζωή...
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπελαλίδικο φαγητό, αλλά εξαιρετικά νόστιμο, περιέργως ελαφρύ και με μια ιδιαίτερη φινέτσα. Φτιάξτε το για ένα ιδιαίτερο δείπνο και καταπλήξτε. Ταιριάζει απίστευτα με τις πατάτες λιονέζ. Μπορείτε να το σερβίρετε όμως και με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές. Διακοσμήστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (εγώ δυστυχώς δεν είχα μεριμνήσει). Η συνταγή είναι από εδώ με κάποιες δικές μου μικρές παραλλαγές.
Υλικά
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
3-4 μπαχάρια
-
1/2 lt ζωμό κοτόπουλο
-
Για την σάλτσα μουστάρδας
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
75 γρ. κρέμα γάλακτος
-
ζωμό κοτόπουλο (όσο πάρει για να έχουμε μια σάλτσα πηχτή)
-
αλάτι
-
πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τα κοπανάκια, το θυμάρι, τα μπαχάρια, το σκόρδο (ολόκληρο και πατημένο), την δάφνη και 1 κ.σ. βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά (θέση 2 σε κουζίνα με διαβάθμιση 1-9) για 45 λεπτά. Δεν ανοίγουμε το καπάκι καθόλου. Εκεί θα είναι δεν πάει πουθενά.
-
2
Μόλις βράσει το κοτόπουλο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε τον ζωμό. (Τον ζωμό αυτό τον φυλάμε γιατί θα τον χρειαστούμε στη σάλτσα μουστάρδας).
-
3
Στην κατσαρόλα που βράσαμε το κοτόπουλο (να μην λερώνουμε και ένα σωρό τσουμπλέκια) βάζουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο να λιώσει
-
4
Προσθέτουμε και μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί το αλεύρι για να μην μυρίζει.
-
5
Προσθέτουμε λίγο λίγο από τον ζωμό του κοτόπουλου και ανακατεύουμε να μην μας σβολιάσει.
-
6
Οταν έχετε βάλει αρκετό ζωμό (θα το δείτε με το μάτι, υπολογίστε 1 1/2 ποτηράκι του κρασιού) προσθέστε και την μουστάρδα και ανακατέψτε.
-
7
Μόλις ομογενοποιηθεί η μουστάρδα προσθέστε και την κρέμα γάλακτος
-
8
Φέρτε την κατσαρόλα σε έντονο βρασμό να πήξει η σάλτσα.
-
9
Προσθέστε αλάτι, πάπρικα και θυμάρι και κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Διατηρήστε την σάλτσα ζεστή.
-
10
Σε ένα φαρδύ τηγάνι προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα κοπανάκια
-
11
Και σε έντονη φωτιά ροδίστε από όλες τις πλευρές.
-
12
Όταν ροδίσουν καλά καλά μεταφέρετε τα στην κατσαρόλα με την σάλτσα μουστάρδας.
-
13
Σερβίρετε με πατάτες λιονέζ και απολάυστε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια