κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
afratoula
afratoula @cook_8450114

Ενα πολύ εύκολο και γλυκό-φάγωτο φαγητάκι για όλες τις περιστάσεις σε όλες τις εποχές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό θέλει να έχει απορροφήσει τα υγρά του για να μη δείχνει να κολυμπάει. Μένει στο τέλος λίγη σάλτσα μεστή. Προσοχή στο αλάτι γιατί η soya sauce ειναι πολύ αλμυρή και μπορεί να καταλλήξετε με ένα φαγητό λύσσα. Εγώ προσθέτω μια μύτη γιατί του συζύγου μου του αρέσουν ανάλατα τα φαγητά. Το φαγητό βγαίνει γλυκό σχετικά και είναι πολύ αρεστό στα παιδιά κάθε ηλικίας. Η συνταγή είναι αυτοσχέδια και ελπίζω να σας αρέσει. Εγώ το φτιάχνω πολύ τακτικά στους φίλους μας και σίγουρα είναι ένα από τα πιάτα που ετοιμάζω πάντα στα γεννέθλια των παιδιών μου.Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 3 στήθη κοτόπουλου
  2. 6 χρωματιστές πιπεριές (2 πορτοκαλί, 2 κίτρινες, 2 κόκκινες)
  3. 1 κ.γ. τζίντζερ
  4. 80 ml original HP sauce
  5. 40 ml soya sauce
  6. 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο (όσο χρειάζεται για να σωταριστεί το κοτόπουλο)
  7. ελάχιστο αλάτι το πολύ μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καταρχήν να αναφέρω ότι συστήνω την κατασκευή σε μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ή γουώκ, αλλά και σε κατασρόλα μια χαρά θα είναι.

  2. 2

    Πλένουμε και κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια μικρά, σαν κυβάκια περίπου. Εγώ σχίζω το στήθος στη μέση κατά μήκος και κόβω ένα κομμάτι κάθε 2 εκατοστά περίπου.

  3. 3

    Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμαι τα σπόρια και τις κόβουμε σε λωρίδες μακρόστενες.

  4. 4

    Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για λίγη ώρα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα σε δυνατή φωτιά.

  5. 5

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με το κοτόπουλο (με ξύλινη κουτάλα αν το σκεύος είναι αντικολητικό).

  6. 6

    Προσθέτουμε το τζίντζερ, τη soya sauce, την HP sauce και το αλατάκι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου για 30 λεπτά να σιγοβράζουν σε μέτρια φωτιά. Αρχικά αν θέλετε σκεπάστε με ένα καπάκι για 10 λεπτά για να σιγοβράσει στο ζουμάκι το φαγητό, όμως μετά βγάλτε το για να απορροφηθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε τακτικά και όταν έχουν ρουφήξει τα υγρά αφαιρούμε το φαγητό από τη φωτιά.

  7. 7

    Το φαγήτό σερβίρεται θαυμάσια με ρύζι και αν έχετε basmati ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να το σερβίρετε στην άκρη του πιάτου, δηλαδή μια μερίδα ρύζι μια κοτόπουλο ή ανακατεμένο με το ρύζι. Επίσης είναι ωραίο αν έχετε καλεσμένους να φορμάρετε ρύζι σε φόρμα με τρύπα στη μέση και να ξεφορμάρετε σε πιατέλα βάζοντας το κοτόπουλο με τις πιπεριές στη μέση. Φαντασία και διάθεση να έχετε και θα βρείτε χιλιάδες τρόπους να το καταναλώσετε αν σας αρέσει φυσικά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

afratoula
afratoula @cook_8450114
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα