Κοτόπουλο μελιτζανάτο
Μια διαφορετική συνταγή για κοτόπουλο από τον Άκη με μια μικρή παραλλαγή στο μέρος του κοτόπουλου. Εγώ έβαλα στήθος, ενώ ο Άκης μπούτια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ δεν είχα συσκευασία τομάτας αρωματική, έβαλα απλή και την ανάμιξα με λίγο βασιλικό.
Υλικά
-
700 γρ. κοτόπουλο (στήθος)
-
300 γρ. μελιτζάνες ροδέλες όχι πολύ πικρές
-
αλάτι, πιπέρι
-
200 γρ. τυρί κίτρινο
-
200 γρ. κατίκι
-
1 συσκ. τομάτα αρωματική
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικό κλπ)
-
ελαιόλαδο
-
2 φέτες ψωμί του τοστ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο πυρέξ.
-
2
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο στο πυρέξ.
-
3
Τηγανίζω τις μελιτζάνες σε λίγο λάδι και τις ρίχνω πάνω από τα κρεμμύδια.
-
4
Προσθέτουμε την ντομάτα, το κατίκι, το τυρί όλα διαδοχικά (τα απλώνουμε σε όλο το πυρέξ).
-
5
Τέλος ρίχνω το θρυμματισμένο ψωμί του τοστ, το οποίο στο blender το ανάμιξα με θυμάρι και βασιλικό.
-
6
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Σχόλια (4)