Κοτόπουλο Πανέ Light
Η πιο απίστευτα γευστική συνταγή κοτόπουλου πανέ με τις λιγότερες θερμίδες!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε για ακόμα πιο light πιάτο αντικαθιστούμε τη φρυγανιά με φρυγανιά σικάλεως στο μπλεντερ ή με τριμμένο ψωμί ολικής άλεσης.
Υλικά
-
4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και πέτσα
-
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
-
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
-
120 γρ γιαούρτι αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά
-
4 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
-
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
2 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένη
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλα. Αλατίζουμε καλά τα στήθη κοτόπουλο και τα ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι έτσι ώστε να καλυφθούν απ΄ όλες τις πλευρές.
-
2
Αναμιγνύουμε σ ένα πιάτο τη φρυγανιά, το μαϊντανό και την παρμεζάνα. Αφού βγάλουμε το κοτόπουλο από το μείγμα γιαουρτιού το βουτάμε στο πιάτο να κολλήσει η φρυγανιά και η παρμεζάνα σε όλες τις πλευρές.
-
3
Βάζουμε το κοτόπουλο σε πιάτο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρούστα του.
-
4
Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το ψυγείο και το τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδομένο αντικολλητικο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτα περίπου.
Σχόλια (19)