Κοτόπουλο πανέ με φιστίκι
Στήθος κοτόπουλο στον φούρνο παναρισμένο με γιαούρτι και φιστίκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το έχω ανεβάσει σε βίντεο εδώ σε περίπτωση που θέλει κάποιος να το δει https//www.youtube.com/watch?v=hjZCHr3hZdQ
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το στήθος σε μικρά κομμάτια, 2 μπουκιές το καθένα περίπου.
-
2
Τρίβουμε το φιστίκι στο μούλτι αλλά να μην γίνει σκόνη, το θέλουμε να είναι μικρά κομματάκια.
-
3
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αυγό και προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε λίγο γάλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο (σε μικρα κομματάκια ή σκόνη). Εάν τα φιστίκια μας είναι αλατισμένα λίγο προσοχή με το αλάτι για να μην μας βγει λύσσα.
-
4
Βάζουμε τα κομματάκια από το στήθος μέσα στο μείγμα και το ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το τριμμένο φιστίκι, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε την φρυγανιά.
-
5
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα εώς και 1 νύχτα.
-
6
Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια στο λαδωμένο ταψί (αν θέλουμε βάζουμε λαδόχαρτο αντι να λαδώσουμε το ταψι)
-
7
Τοποθετούμε το ταψι σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς. 10 λεπτά στην κάτω σχάρα και 20-30 λεπτά στην μεσαία, ανάλογα τον φούρνο το βλέπουμε λίγο πως ψήνεται και δοκιμάζουμε αν χρειαστεί.
-
8
Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες, ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε. Μπορούμε να το κάνουμε και σουβλάκι.
Σχόλια