Κοτόπουλο πανέ μυρωδάτο κι εύκολο
Σπιτικό κοτόπουλο "σνίτσελ" με μυρωδικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φωτό ή βίντεο μου φαίνεται πως δε χρειάζεται. Ολες οι νοικοκυρές καταλαβαίνουν την ευκολία και τα παιδιά το λατρεύουν!Τρώγεται και κρύο σε σάντουιτς με αγγουράκι και σως μουστάρδας.
Υλικά
-
2-3 στήθη κοτόπουλου
-
2 κρίθινα μεγάλα παξιμάδια
-
2 κ.σούπας γιαούρτι
-
1 κ.γλυκού κάρυ ή τίκα μασάλα
-
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
1/2 κ.γλυκού ντεμεράρα (ή μαύρη ζάχαρη)
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε τα στήθη κατα μήκος και καθαρίζουμε από χόνδρους και πέτσες.
-
2
Το κάθε μισό το κόβουμε σε 2 ή 3 λεπτές φέτες, ανάλογα με το πόσο θρεμένο είναι το κοτόπουλο.
-
3
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα καρυκεύματα και το σκόρδο και το αφήνουμε 2 ώρες τουλάχιστον να μαριναριστεί.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν το τηγάνισμα.
-
5
Σε ένα multi τρίβουμε τη φρυγανιά και το παξιμάδι και πασπαλίζουμε τα φιλέτα μας.
-
6
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι ή σε φριτέζα μέχρι να ροδίσουν.
-
7
Σερβίρουμε ζεστά με τηγανιτές πατάτες.
Σχόλια