Κοτόπουλο πατατάτο
Είναι ένα ελαφρύ φαγητό, παρόλο που το κοτόπουλο και οι πατάτες ψιλοτηγανίζονται στην αρχή....δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι μια παραλλαγή κάποιας συνταγής του Ακη (από το πρωινό του MEGA). Αυτός αντί για πατάτες είχε βάλει μελιτζάνες.
Υλικά
-
6 φιλέτα μπούτι κομμένο σε κομμάτια
-
4-5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
-
2-3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
-
1/2 πακέτο τυρί κρέμα (αν θέλετε βάζετε)
-
1 κούπα gouda τριμμένη ή ότι άλλο κίτρινο τυρί θέλετε
-
4-5 φέτες ψωμί του τοστ σε ψίχουλα
-
αλάτι-πιπέρι-ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου να πάρουν χρώμα.
-
2
Τα βγάζετε, τα αραδιάζετε σε ένα PYREX (ή ότι άλλου είδους ταψί έχετε)και αλατοπιπερώνετε.
-
3
Μετά το ίδιο κάνετε και με τις πατάτες (όχι να τηγανιστούν), τις βγάζετε και τις στρώνετε πάνω από το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε.
-
4
Αραδιάζετε από πάνω τους κύβους της ντομάτας και μετά το τυρί κρέμα με ένα κουταλάκι.
-
5
Πασπαλίζετε με τη gouda, στο τέλος απλώνετε τα ψίχουλα του ψωμιού ώστε να καλυφθει όλη η επιφάνεια και ραντίζετε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
-
6
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και κάτι (ανάλογα πάντα με το φούρνο μας..) μέχρι να ψηθεί το φαγητό μας και να πιάσει μια ωραία κρούστα! Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια (3)