natasoulini
natasoulini @cook_8461285
,Κύπρος

Ψάχνατε συνταγή για μαλακό και γευστικό σουβλάκι; Ε, λοιπόν αυτή εδώ είναι!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όποιους δεν προτιμούν τα λαχανικά στο σουβλάκι μπορούν να τα παραλείψουν και να βάλουν μόνο το κρέας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 κοτόπουλο κομμένο σε κύβους για σουβλάκι (χωρίς κόκκαλα και δέρμα)
  2. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  3. 3 κουταλιές γιαούρτι
  4. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. 1 κόκκινη σφικτή ντομάτα κομμένη σε κύβους
  8. 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τετράγωνα
  9. 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε τετράγωνα (το κόβετε στα 4 καθέτως και μετά στη μέση οριζοντίως)
  10. 13-14 μικρά ολόκληρα μανιταράκια (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε στα κομμάτια του κοτόπουλου το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.

  2. 2

    Τα ανακατεύετε καλά και τα βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή καλύτερα από την προηγούμενη νύχτα.

  3. 3

    Κόβετε την πιπεριά, την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα αλατίζετε λίγο, όπως και τα μανιταράκια.

  4. 4

    Περνάτε τα σουβλάκια σε ξυλάκια με τον εξής τρόποΚοτόπουλο - πιπεριά - κοτόπουλο - ντομάτα - κοτόπουλο - μανιτάρι.

  5. 5

    Τα ψήνετε στη σχάρα ή στα κάρβουνα.

  6. 6

    Συνοδεύεται με ρύζι και τζατζίκι και πίτες για σουβλάκια. (Βέβαια και οι τηγανιτές πατατούλες πάνε τέλεια...)

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

MarthaMelu
MarthaMelu @cook_8463553
ευχαριστώ πολύ ...αχ και έχω μια αδυναμία στα σουβλάκια με κοτόπουλο ;-)

Από

natasoulini
natasoulini @cook_8461285
στις
,Κύπρος