Κοτόπουλο στη γάστρα με ανανά
Πανεύκολη, εξωτική συνταγή που διαφέρει απ τα συνηθισμένα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε μία μερίδα, το ρύζι σε ένα τσέρκι, δίπλα το κοτόπουλο, και περιχύνουμε το ρύζι με τη σάλτσα του ανανά απ τη γάστρα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε μία γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Προσέχουμε να μην είναι η γάστρα μας πολύ μεγάλη και τα μπουτάκια απέχουν μεταξύ τους.
-
3
Τα περιχύνουμε με το ζουμί απ την κονσέρβα του ανανά.
-
4
Τα ψήνουμε στη γάστρα στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για μιάμιση ώρα, με κλειστό καπάκι.
-
5
Μετά τη μισή ώρα, αφαιρούμε το καπάκι και ρίχνουμε μέσα τον ανανά, τον οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια (όχι ροδέλες).
-
6
Παράλληλα βράζουμε το ρύζι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια