Κοτόπουλο στη γάστρα με αρωματικές πατάτες
Πιο νόστιμο, ζουμερό κοτόπουλο και πιο γευστικές πατάτες δεν φάγατε ποτέ. άσε που τα λαχανικά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρα μην τα ψιλοκόβετε και μην τα ανακατεύεται. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ½ ποτηράκι ρετσίνα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μπουτάκια, τα αραδιάζουμε στο καπάκι της γάστρας και ρίχνουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κάρυ και πάπρικα. Τα τρίβουμε στις χούφτες μας να πάνε τα υλικά παντού.
-
2
Τα τοποθετούμε στον πάτο της γάστρας και από πάνω με ένα κουτάλι βάζουμε τη μουστάρδα.
-
3
Στο καπάκι (χωρίς να το ξεπλένουμε) τοποθετούμε τις πατάτες κυδωνατες. Αλατοπιπερώνουμε, λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.Τις βάζουμε πάνω από την κότα.
-
4
Κόβουμε όλα τα λαχανικά από πάνω και αφού τα αλατοπιπερώσουμε, περιχύνουμε με το χυμό από το λεμόνι, το λάδι και τέλος ξεπλένουμε το καπάκι με το νερό και το ρίχνουμε κι αυτό στο φαΐ.
-
5
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 2 ώρες στο περίπου. Ελέγχουμε να μην στεγνώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
-
6
Αφού περάσει το δίωρο ανοίγουμε το καπάκι και αφαιρούμε προσεκτικά το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε ελαφρά, κουνώντας τι γάστρα δεξιά-αριστερά και βάζουμε από πάνω την κότα. Το ψήνουμε για λίγο στο grill μέχρι να πάρει χρώμα.
Σχόλια (28)