ΑΦΡΟΔΙΤΗμ
ΑΦΡΟΔΙΤΗμ @cook_8459531

Κοτοπουλάκι στο φούρνο με λαχανάκι, πάστα τσίλι και νοστιμιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι δική μου έμπνευση και δεν το μετάνιωσα, ένας καλός τρόπος να φάμε το βαρετό λάχανο. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 2 στήθη κοτόπουλου το καθένα κομμένο στα δύο (σύνολο 4 κομμάτια)
  2. 0.5 λάχανο ψιλοκομμένο (μπορείτε και στο μούλτι)
  3. 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  4. 250 γρ. ντοματάκια φρέσκα τσέρι
  5. 100 μλ φρέσκο γάλα
  6. 1 κ. σ. γεμάτη πάστα τσίλι
  7. 1 κ. σ. μουστάρδα
  8. 2 κ.γ. δυόσμο ξερό
  9. 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  10. 1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  11. 1 κ.σ. βούτυρο
  12. Προαιρετικάστραγγιστό γιαούρτι ή ξινή κρέμα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε καλά και στεγνώνετε το κοτόπουλο. Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα και στους 170 βαθμούς.

  2. 2

    Τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε βαθύ ταψί φούρνου ή γάστρα.

  3. 3

    Ρίχνετε από πάνω τα λαχανικά και ανακατεύετε να πάνε παντού, μπορεί να σκεπάσουν και το κρέας. Τα ντοματάκια δεν χρειάζεται να τα ψιλοκόψετε, θα λιώσουν μόνα τους κατά το ψήσιμο.

  4. 4

    Ετοιμάζετε την σάλτσα χτυπώντας στο μούλτι τα υλικά τηςτην πάστα τσίλι, το γάλα, τη μουστάρδα, στα μπαχαρικά, το λάδι και τον ξερό δυόσμο. Περιχύνετε το ταψί με την σάλτσα και ανακινείτε να πάει παντού.

  5. 5

    Από πάνω ρίχνετε μικρά κομματάκια βούτυρο.

  6. 6

    Φουρνίζετε. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε καθόλου νερό. Τα λαχανικά θα κατεβάσουν νερό μόνα τους.

  7. 7

    Σερβίρετε με ξινή κρέμα ή γιαούρτι για συνοδευτικό.

Αντιδράσεις

Από

ΑΦΡΟΔΙΤΗμ
ΑΦΡΟΔΙΤΗμ @cook_8459531
στις