Κοτόπουλο τηγανιά πικάντικο με σως γιαούρτι
Η ωραιότερη τηγανιά που έχετε φάει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδέψτε το με ρύζι, πατατοσαλάτα, καροτοσαλάτα ή ότι άλλο εσείς θέλετε. Μπορείτε να πάρετε αραβικές πίτες και να βάλετε τη σως, τις μπουκιές και ψητά λαχανικά. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΓΑΝΙΑ
-
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο μπούτι (όχι στήθος) σε μπουκιές
-
0.5 κ.σ. κάρυ
-
0.5 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
-
0.5 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
-
1 κ.γ. κανέλα στη μύτη από
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
αλάτι, πιπέρι
-
0.5 κούπα κρασί λευκό
-
χυμό λεμονιού
-
ελαιόλαδο
-
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
-
5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
0.5 κ.γ. άνηθο (ή ότι άλλο σας αρέσει)
-
2 κ.γ. ξύδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αντικολλητικό τηγάνι/κατσαρόλα βάζετε λάδι να καλυφθεί καλά ο πάτος και τοποθετείτε το σκεύος σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά ρίχνετε μέσα τις μπουκιές χωρίς να χαμηλώσετε την θερμοκρασία.
-
2
Οι μπουκιές θα αρχίσουν να παίρνουν χρώμα μετά από 7-10 λεπτά διότι θα βγάλουν αρκετά υγρά.
-
3
Όταν χάσει τα υγρά του ρίχνουμε κάρυ, πάπρικα, μπαχάρι, κανέλα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά για 1-2 λεπτά.
-
4
Σβήνω με το κρασί (ξύστε και τον πάτο του τηγανιού, εκεί είναι όλη η νοστιμιά!!), περιμένω 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοολ, ρίχνω το χυμό λεμονιού, λίγο ακόμα ελαιόλαδο (αν χρειάζεται) και χαμηλώνω την θερμοκρασία στο ελάχιστο της κουζίνας μου και αφήνω τις μπουκιές για 10 λεπτά. Έτοιμο!
-
5
Για τη σως γιαουρτιού, απλά ανακατεύω όλα τα υλικά.
Σχόλια