Κοτόπουλο τυλιχτό με ανθότυρο και φέτα
Η συνταγή είναι της κυρίας Ντίνας Νικολάου.
Υλικά
-
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
-
1 φλιτζάνι ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
-
1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι
-
2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
-
1 1/2 φλιτζάνι λευκό, γλυκό κρασί
-
2 φλιτζάνια ζωμός κότας
-
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε το κάθε στήθος κοτοπούλου στη μέση και αφαιρούμε τη πέτσα.
-
2
Χτυπάμε τα φιλέτα για να λεπτύνουν. Τα αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πάπρικα.
-
3
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη φέτα με το ανθότυρο.
-
4
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πάπρικα.
-
5
Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 ίσα μέρη. Απλώνουμε πάνω σε κάθε φιλέτο το μίγμα και συμπληρώνουμε με τις λωρίδες πιπεριάς.
-
6
Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
-
7
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζάνι απο το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ρολά απο όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
-
8
Μετά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια μερικές φορές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Σχόλια (4)