κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο τυλιχτό με ανθότυρο και φέτα
frix
frix @frix
Κύπρος,

Η συνταγή είναι της κυρίας Ντίνας Νικολάου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
  2. 1 φλιτζάνι ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  3. 1/2 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη με το πιρούνι
  4. 2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  5. 1 1/2 φλιτζάνι λευκό, γλυκό κρασί
  6. 2 φλιτζάνια ζωμός κότας
  7. αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
  8. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζουμε το κάθε στήθος κοτοπούλου στη μέση και αφαιρούμε τη πέτσα.

  2. 2

    Χτυπάμε τα φιλέτα για να λεπτύνουν. Τα αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πάπρικα.

  3. 3

    Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη φέτα με το ανθότυρο.

  4. 4

    Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε πάπρικα.

  5. 5

    Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 ίσα μέρη. Απλώνουμε πάνω σε κάθε φιλέτο το μίγμα και συμπληρώνουμε με τις λωρίδες πιπεριάς.

  6. 6

    Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

  7. 7

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζάνι απο το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ρολά απο όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

  8. 8

    Μετά σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια μερικές φορές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Λυδια Φωκα
Λυδια Φωκα @cook_8487917
ωραι ιδεα η γεμιση των κοτοφιλετων...της εβαλα εκει μικρα κομματια κοκκινης πιπεριας και δυοσμου...προσθεσα λευκη σαλτσα απο πανω και το συνοδεψα με τορτελινια αλα κρεμ...σου ανεβαζω και φωτο...

Από

frix
frix @frix
στις
Κύπρος,