Κοτόπουλο της Σόνιας
Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται κατά προτίμηση με ρύζι.
Υλικά
-
1 Κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
-
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
-
2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες
-
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 φρέσκα κρεμύδια ψιλοκομμένα
-
λίγο λάδι για τηγάνισμα (περίπου 3 κουταλιές της σούπας)
-
2 κουταλιές σούπας τοματοπελτέ
-
1/3 κ.γ μπούκοβο
-
κάρυ (όσο θέλετε)
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε.
-
2
Μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε για 10' περίπου.
-
3
Το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να τραβήξει τα ύγρά του.
-
4
Εν συνεχεία, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το κάρυ, το μπούκοβο και ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σχόλια (3)