Κοτόπουλο του αμπελουργού
Στο κεντρο του πιατου στηνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε χοντρες ροδέλες, γυρω γυρω το γαρνι και πάνω από το κοτόπουλο περιχύνουμε αρκετη σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γενικα η συνταγή είναι μυστικη. Ευχαριστω. Διαλεξτε λευκό κρασί. Επιδορπιο φρουτα.
Υλικά
-
4 στηθη κοτόπουλο
-
αμπελοβλασταρα
-
αμπελοφυλλα
-
τυρί φέτα σε ραβδους 4 τεμαχια
-
αλάτι, πιπέρι
-
Υλικά για το γαρνι
-
πατάτες ποσε
-
σταφυλι χωρίς κουκουτσι
-
μανιτάρια φρέσκα
-
Σάλτσα κοτοπουλου
-
μαργαρινη
-
αλεύρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε τα κοτοπουλα στη μεση, παίρνουμε σελοφαν κουζινας, το ανοίγουμε, πάνω σ'αυτό τοποθετουμε 1 αμπελοφυλλο, από πάνω το κοτόπουλο, στη μεση του κοτοπουλου τοποθετουμε τη ραβδο της φετας μαζί με 1 ή 2 αμπελοβλασταρα, τυλίγουμε το κοτόπουλο μαζί με το αμπελοφυλλο κυλινδρικα και το κλείνουμε μες στο σελοφαν σαν καραμέλα.
-
2
Έπειτατο τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετουμε σε ταψακι με λευκό κρασί και βούτυρο αναλατο, τα υγρά ως τη μεση του ταψιου, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
-
3
Φτιαξιμο σαλτσαςφτιαχνουμε αραιο ρου και ρίχνουμε μέσατα υγρά που εχουν μεινει από το ψήσιμο του κοτοπουλου, αλάτι, πιπέρι.
-
4
Γαρνι σε πολύ λίγο ηλιέλαιο, σοταρουμε τα μανιτάρια έπειτατις πατάτες, σβηνουμε με λευκό κρασί και τέλος ρίχνουμε 4-5 ρογες σταφυλι, αφήνουμε να μελωσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια