Κοτοπουλοκεφτέδες
Υλικά
-
1 κιλό κιμά από μπούτι κοτόπουλο
-
1 πράσινη πιπεριά
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
2 φλιτζάνια φρυγανιά
-
200 γραμ. κρεμμύδι ξερό, πολτοποιημένο
-
1/2 κούπα λάδι
-
λίγο ταμπάσκο
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 ματσάκι μαϊντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε τον κιμά σε μια λεκάνη μαζί με το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό.
-
2
Βάζουμε στο μίγμα τις πιπεριές ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, λάδι και τον μαϊντανό.
-
3
Προσθέτουμε επίσης τους κρόκους αυγών και 1 πιτσιλιά ταμπάσκο για έντονη γεύση. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και για να σφίξει προσθέτουμε την φρυγανιά και ζυμώνουμε. Όταν γίνει ομοιόμορφο το μίγμα, δηλαδή έχει ζυμωθεί καλά, το βάζουμε για 2-3 λεπτά στο ψυγείο.
-
4
Στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε καλά, και από τις δύο μεριές, στην σχάρα.
Σχόλια (5)