κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτοσαλάτα με σάλτσα μουστάρδας και λευκού σταφυλιού
ggr
ggr @george
Athens

Πέρα από ένα γευστικό ορεκτικό, είναι ιδανικό πιάτο για να ξεφορτωθούμε τα περισσεύματα κοτόπουλου που στεγνώνουν στο ψυγείο

Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά και μπορούμε, στη θέση των περισσευμάτων κοτόπουλου να χρησιμοποιήσουμε και κομμάτια κρέατος, γαλοπούλας, κουνελιού κλπ, αρκεί να μην έχουν πολύ πάχος πάνω τους. Το πιάτο είναι κρύο και το παραπανίσιο λίπος θα το “καταδίκαζε”.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

από 6 έως 8 άτομα
  1. 600 γρ. κομμάτια (ξεκοκκαλισμένα) από ψητό κοτόπουλο
  2. 1 βραστό αυγό, σφικτό
  3. 50 ml παρθένο ελαιόλαδο
  4. 1 ματσάκι μαϊντανό
  5. 1 κ.σ. μουστάρδα (πικάντικη, όμως, τύπου Ντιζόν)
  6. 1 μικρό κρεμμύδι, κατά προτίμηση γλυκό
  7. χυμό από μισό λεμόνι
  8. αλάτι και πιπέρι
  9. 30 ρόγες τραγανού άσπρου σταφυλιού (σουλτανίνα, ή άλλο χωρίς κουκούτσια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κρέας του κοτόπουλου σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.

  2. 2

    Ρίχνουμε στο multi το βραστό αυγό, μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την μουστάρδα. Τα αλέθουμε όλα μαζί.

  3. 3

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με το γούστο μας.

  4. 4

    Εάν η σαλτσούλα μας βγεί σφικτούτσικη, αραιώστε την με λίγο νερό (εάν υπάρχει και ζωμός, από κοτόπουλο αλλά και χορταρικών, είναι ό,τι καλλίτερο).

  5. 5

    Ρίχνουμε την σάλτσα μας στα κομμάτια του κοτόπουλου που έχουμε στην σαλατιέρα. Εάν θέλετε μπορείτε να τα ανακατέψετε όλα, αλλά μπορείτε και να την αφήσετε να μείνει πάνω από το κοτόπουλο. Σε αυτή τη περίπτωση, φροντίζουμε κατά το σερβίρισμα να παίρνουμε και από τα δύο.

  6. 6

    Τελευταίες προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού, κομμένες στη μέση κατά την έννοια του μήκους τους.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

golfo
golfo @cook_8452627
σε τσακωσααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!\nτο ΚΡΕΜΥΔΙ τι το κανουμε?????????\nτο τριβουμε στο μουλτι?\nη το ψιλοκοβουμε μετα πανω στο κοτοπουλο?\n\nεπειδη εχω κατι απο κοτοπουλο στο ψυγειο ακουγεται πολυ ωραια η ιδεα της σαλατας αυτης.\nφιλε θα ηθελα να σε ρωτησω θα εχει διαφορα μεγαλη στη γευση αν το κοτοπουλο ειναι βραστο????\nγιατι εχω στηθος βραστο στο ψυγειο μου.\nαπλα ρωταω,επειδη εσυ την εχεις δοκιμασει.\nευχαριστω\n

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens