Αλεξάνδρα Μπαμίχα Γιώργος Ράπτης
Αλεξάνδρα Μπαμίχα Γιώργος Ράπτης @cook_8523294
Vólos

Η σαλάτα αυτή είναι μια πράσινη σαλάτα με τραγανιστό σνιτσελ κοτόπουλο φτιαγμένο από εμένα και πολύχρωμα άλλα λαχανικά που εκτός απο χρώμα θα δωσούν ατελείωτη ευχαρίστηση στον ουρανίσκο σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Υπάρχει ένα μυστικό συστατικό που μπορεί να μετατρέψει όλες σας τις συνταγές και αυτά που φτιάχνετε σε αριστουργήματα. Το συστατικό αυτό είναι η αγάπη!!!!! Αγαπήστε αυτά που φτιάχνετε και αγαπήστε τον κόσμο για τον οποίο τα φτιάχνετε. Πάντα οτι μαγειρεύετε να ειναι φτιαγμένο με την καρδιά σας διαφορετικά μην μπαίνετε στον κόπο απλά να ακολουθήσετε μια συνταγή. Ποτέ δεν θα σας πετύχει. Η μαγειρική χρειάζεται την ψυχή του ανθρώπου για να ζωντανέψει και να κάνει τους ουρανίσκους μας να χοροπηδούν απο την χαρά τους σε κάθε μπουκιά! καλή σας επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
4 άτομα
  1. Για το σνίτσελ
  2. 1 σκελίδα σκόρδο
  3. αλάτι, πιπέρι
  4. 150 γρ. φρυγανιά
  5. λάδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο)
  6. Για την σαλάτα
  7. λίγα φύλλα ρόκας (αναλόγως πόσο σας αρέσει)
  8. 3 φέτες ψωμί για τοστ (για κρουτόν)
  9. 4 κ.σ. σκληρό τυρί τριμμένο
  10. Για την σος
  11. 3 κ.σ κέτσαπ
  12. αν θέλετε να γίνει πιο πικάντικη μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες τσίλι η ταμπάσκο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά φιλετάρουμε το κοτόπουλο (το κόβουμε σε λεπτές φέτες ώστε να μοίαζει με σνίτσελ). Έπειτα φτιάχνουμε ενα μέιγμα από μουστάρδα, πολύ ψιλά κομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Βουτάμε το κοτόπουλο στο μείγμα έτσι ώστε να έχει πάνω του μία λεπτή στρώση απο μουστάρδα. Στην συνέχεια το περνάμε απο την φρυγανία και καθώς το περνάμε το πατάμε λίγο με το χέρι μας για να στερεωθεί καλύτερα η φρυγανιά πανω στο κοτόπουλο. Το κοτόπουλο είναι έτοιμο να τηγανιστεί! Χρειάζεται δυνατή φωτιά και το λάδι να εχει κάψει καλά. Όσο πιο λεπτό είναι το σνίτσελ τόσο καλύτερα. Μην το αφήσετε να σκουρύνει πολύ γιατί καίγεται η φρυγανιά και πικρίζει. Όταν είναι έτοιμο και το βγάλετε απο την φωτιά προσπαθήστε να μην αφήσετε πάνω του πολλά λάδια για να μείνει τραγανό.

  2. 2

    Για την σαλάτα μας, πλένουμε καλά το μαρούλι και την ρόκα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν λίγο.

  3. 3

    Μόλις τα μαρούλια και η ρόκα είναι στεγνά τα κόβουμε. Κόβουμε επίσης και την πιπεριά,

  4. 4

    Πλένουμε την ντόματα και απο αύτην θέλουμε μόνο την σάρκα της. Την κόβουμε στα 4 και αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά της.

  5. 5

    Στην συνέχεια κόβουμε σε κυβάκια την σάρκα της ντομάτας.

  6. 6

    Κόβουμε σε κυβάκια τις φέτες απο το ψωμί του τόστ και τις ψηνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στους 150 βαθμούς αέρα με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο λάδι. Μόλις κρυώσουν τότε μπορούμε να τα προσθέσουμε στην σαλάτα μας.

  7. 7

    Προσθέτουμε σε ολα τα υλικά το καλαμπόκι και το κοτόπουλο που εχει κρύωσει και το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια οπώς δείχνει μία απο τις προηγούμενες φωτογραφίες

  8. 8

    Πασπαλίζουμε την σαλάτα μας με τύρι, φυσικά αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε περισσότερο απο αυτό που γράφω στην συνταγή

  9. 9

    Τέλος, η σός μας ειναι μια πολύ απλή εκδοχή της κοκτέιλ σος. Ανακατέβουμε τα υλικά της σός και περιχύνουμε στην κοριφή της σαλάτας μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Πολύ ωραία συνταγή!Εκανα δυο αλλαγές,η μία λόγω της μεγάλης ζέστης που έχουμε σήμερα είναι ότι έβαλα μισή ποσότητα μαγιονέζας και την δρόσισα με γιαούρτι,η δε άλλη ότι έβαλα σε κύβους την γραβιέρα
Την απολαύσαμε και μας δρόσισε!
Ευχαριστούμε πολύ!

Από

Αλεξάνδρα Μπαμίχα Γιώργος Ράπτης
στις
Vólos