Κοτόσουπα με καλαμπόκι για αρρώστους
Κοτόσουπα με καλαμπόκι, ρύζι, κρεμμύδι, καρότο και λεμόνι κατάλληλη όπως την έφτιαχνε η μαμά όταν ήμουν άρρωστος
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελετε να γινει ακομα πιο δυναμωτική, μπορειτε να προσθεσετε κουρκουμά (μην ξεχνάμε ότι ο κουρκουμάς έχει πέρα από ωραία γεύση και πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό).
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγαζουμε το καλαμποκι απο την καταψυξη να ξεπαγωσει.
-
2
Κοβουμε τα καροτα και το κρεμμύδι (οχι ψιλοκομμενα, απλα κομμένα).
-
3
Βράζουμε ολοκληρο το κοτοπουλο μαζι με τα καρότα και το κρεμμυδι.
-
4
Βγαζουμε το βρασμενο κοτοπουλο και το αφηνουμε να στραγγιξει.
-
5
Βγάζουμε ολο το κρέας από το κοτοπουλο χωρις τα κόκαλα και το κοβουμε σε μικρά κομμάτια ώστε να είναι ετοιμο να μπει πίσω στη κατσαρόλα.
-
6
Ξεπλενουμε το ρύζι.
-
7
Βάζουμε τα κομματάκια κοτόπουλο, το καλαμπόκι και το ρύζι να βράσουν μαζί με τα υπόλοιπα.
-
8
Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται ώστε να παραμείνει σούπα (μην ξεχνάμε ότι το ρύζι τραβάει πολύ από το νερό).
-
9
Ενόσω βράζει στύβουμε τα δύο λεμόνια και τα χύνουμε μέσα στη κατσαρόλα.
-
10
Μόλις το ρύζι έχει βράσει η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
-
11
Μετά το σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια