κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόσουπα με καλαμπόκι για αρρώστους

Κοτόσουπα με καλαμπόκι για αρρώστους

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
George Pligoropoulos
George Pligoropoulos @cook_8521583
Athens, Greece

Κοτόσουπα με καλαμπόκι, ρύζι, κρεμμύδι, καρότο και λεμόνι κατάλληλη όπως την έφτιαχνε η μαμά όταν ήμουν άρρωστος

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελετε να γινει ακομα πιο δυναμωτική, μπορειτε να προσθεσετε κουρκουμά (μην ξεχνάμε ότι ο κουρκουμάς έχει πέρα από ωραία γεύση και πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

μία κατσαρόλα κοτόσουπα
  1. 1 ολόκληρο κοτόπουλο (όχι φιλετάκια κτλ.)
  2. 1 σακούλι καλαμπόκι
  3. 1 ξηρό κρεμμύδι
  4. 2 καρότα
  5. 1 φλιτζάνι ρύζι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγαζουμε το καλαμποκι απο την καταψυξη να ξεπαγωσει.

  2. 2

    Κοβουμε τα καροτα και το κρεμμύδι (οχι ψιλοκομμενα, απλα κομμένα).

  3. 3

    Βράζουμε ολοκληρο το κοτοπουλο μαζι με τα καρότα και το κρεμμυδι.

  4. 4

    Βγαζουμε το βρασμενο κοτοπουλο και το αφηνουμε να στραγγιξει.

  5. 5

    Βγάζουμε ολο το κρέας από το κοτοπουλο χωρις τα κόκαλα και το κοβουμε σε μικρά κομμάτια ώστε να είναι ετοιμο να μπει πίσω στη κατσαρόλα.

  6. 6

    Ξεπλενουμε το ρύζι.

  7. 7

    Βάζουμε τα κομματάκια κοτόπουλο, το καλαμπόκι και το ρύζι να βράσουν μαζί με τα υπόλοιπα.

  8. 8

    Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται ώστε να παραμείνει σούπα (μην ξεχνάμε ότι το ρύζι τραβάει πολύ από το νερό).

  9. 9

    Ενόσω βράζει στύβουμε τα δύο λεμόνια και τα χύνουμε μέσα στη κατσαρόλα.

  10. 10

    Μόλις το ρύζι έχει βράσει η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

  11. 11

    Μετά το σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

George Pligoropoulos
στις
Athens, Greece